Skandinavisk Institut for social tregrening Deutsch

 

DeutschEnglishDutchSkandinaviskFrançaisItalianoEspañolPortuguês (Brasileiro)Russisch
 
 contact  search  download  impressum 

Association

Definition og afgrænsning

En association er en sammenslutning af konsumenter, handelsfolk og producenter med det mål at påvirke prisen således, at alle deltager kan komme til rette med prisen. Anderledes end i karteller eller agenturen arbejder associationen ikke på konsumenternes bekostning, fordi de er direkte involveret i beslutningstagningen. Til forskel for konsumet-andelsselvskaber forsøger konsumenten ikke at vinde overhånd over handel og produktion.

Opgaver og midler

For at tilpasse udbudet af vare og tjenesteydelser så det passer til efterspørgslen således at konsumenterne også kan have råd til de nødvendige produkter, påvirker associationerne antallet af beskæftigede i de enkelte brancher. Bliver et produkt for billigt for producenterne, må der blive færre beskæftiget i den branche. De beskæftigede vil blive brugt i de brancher hvor produkter er for dyre for konsumenterne på grund af det ringe udbud.

For at tilpasse pengemængden dynamisk til den reelle økonomi, lader associationerne pengene aldre ligeså hurtigt som produktionsmidlerne. Falder produktionsmidler væk uden at blive erstattet, er der nemlig ikke mere at bytte. Pengene mister sin værdi. Begge - produktionsmidler og penge - må blive erstattet i rette tid.